Om oss
Klatring gir mestringsfølelse og skaper samhold
Velkommen til siden vår! Her håper jeg du finner alt du leter etter. Ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe du lurer på. Det vil komme mere info om klatrekurs og klubb dokumenter etterhvert. I menyen finner du alt som gjelder for Mandal og Lindesnes Klatreklubb. Og under kan du bli kjent med de som er i styret og har et stort hjerte for klubben vår.
Vår Historie
MLK blei stiftet 04.08.93
Andreas Loland og Rino Høiland har tatt initiativet til dannelsen av Mandal og Lindesnes Klatreklubb. Klubben er den 5 i rekken på Sørlandet.
På slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet var det to små gjenger i Mandal som hver for seg fant ut at det var morro å bevege seg vertikalt. Den ene gjengen var en Ime-gjeng på 3-4 personer sentrert rundt Sven Christian Skaiaa, den andre var en Frøysland/Vigeland gjeng på 4-5 personer sentrert rundt Andreas Loland. Ime-gjengen klatret en del på klippen i Strømsvik og var så vidt vi vet også de frøste som begynte å klatre i Buråsen. Den andre gjengen konsentrerte seg den første tiden om klatring på Stella Marius og i Hodnedalen.
Etter kort tid forsvant Ime-gjengen på grunn av studier samt som Frøysland/Vigeland gjengen utvidet sitt lekeområde. Gjengen besto nå av Arnt Rino Høiland, Per Arvid Lid, Dag Palmar Høiland og Jonny Grundeland i tillegg til Andreas. De startet klubben i 1993 som mer eller mindre ble ansett for å være en privat gutteklubb.
Det neste året gikk til utvikling av nye ruter og førstebestigninger.
​
Guttegjengen i Mandal Klatreklubb fant nå ut at man måtte gjøre klubben mer tilgjengelig. Ettersom klatringen var pengekrevende byttet man navn til Mandal og Lindesnes Klatreklubb, for dermed å kunne få kommunal støtte fra to kommuner i stedet for en. Etter en kort tid var antall aktive klatrere oppe i rundt 30. Etter utvikling i klubben på slutten av 90-tallet, blei Andreas sin butikk lagt ned og en del av klatremiljøet forsvant med den. Noen som hadde vært aktive fra tidlig 90-tallet fortsatte å klatre, men jobb og studier gjorde at de forsvant til byen.
Klubben lå dermed nesten brakk vintertid, mens man fant fram tauet for å lage nye ruter om sommeren.
​
I 2002 trengte Richard Nilsen noen å klatre sammen med, og tok derfor over lederansvaret i klatreklubben fra Ole Karsten. Han fant frem en innflyttet kristiansander Ole Werner Andersen, som hentet klatreskoene ned fra hylla. Flere folk kom med i miljøet og de udesvise samlingene på den nye klippen på Gismerøya blei populær. Samtidig har det vært en gjenoppdaging av de gamle klatrefeltene Stella Marius og Buråsen, og antall ruter på begge klippene er blitt mer en doblet. Det er i hovedsak pågangsmotet til Ole Karsten Birkeland og Michael Helgestad som har ført til denne utviklingen.
​
Per dags dato har vi ca 130 medlemmer i alle aldre. Ove Røyland er styrets leder og han har fantastiske mennesker på laget som brenner for klatring og inkludering. De jobber stadig med å utvikle klubben og fasilitetene inne og ute.
Vi gleder oss til årene som kommer og klubben hadde ikke vært noe uten de fantastiske medlemmene som er med.